Last.fm – Gratis musik online med Last.fm

Hvordan finder jeg gratis musik på nettet? Det er der højst sandsynligt rigtigt mange, der efterhånden har spurgt sig selv om. Sandheden er, at der er meget få steder, hvor du kan få gratis musik på nettet – og de der er, er ofte ganske dårlige tjenester. Med mindre du er interesseret i at bryde ophavsrettighedsloven, som resten af Danmarks ungdom, ved at downloade gratis musik ulovligt, findes der faktisk også andre muligheder!

Den bedste af dem er, efter min mening, Last.fm!


Last.fm er kort sagt en radiotjeneste. Deraf domæneenden .fm. Denne gives kun til radio sider på nettet. De mest berømte radio sider er Fear.fm, der spiller hardstyle og Skala.fm.

Ingen af de to kommer dog i nærheden af Last.fm. Når du har oprettet en bruger på Last.fm, hvilket kan gøres helt gratis, har du allerede der mulighed for at lytte til gratis musik. Det er ikke gratis musik, som du vælger fra en liste, som man kender det. Du downloader en lille desktop klient, der fylder godt 6mb. Efter at du har installeret denne, som ikke kræver at du installerer andet pjat som toolbars oveni, er du klar til at høre gratis musik med Last.fm.

Last.fm interfacet ser således ud:

Last.fm billede af Scrobbler

Her har jeg valgt radiostationen ”My Neighbourhood”. Ved denne radiostation finder Last.fm musik, der ligner den musik, jeg hører i forvejen. Gratis musik, der ligger omkring de genrer jeg har vist, at jeg kan lide. Som du kan se er Last.fm’s interface udover det meget brugervenligt. Du kan stoppe radioen, hvis du vil høre en anden eller ikke vil høre mere gratis musik, du kan spole en sang over, hvis den er dårlig, og du kan enten trykke på ’Love’ knappen eller ’Hate’.

  • Love knappen indikerer, at du er rigtigt glad for sangen. Sangen og kunstneren har større chancer for at komme frem igen.
  • Ban forhindrer sangen, men ikke kunstneren, i at komme frem igen.

Som du kan se er der rigtigt mange andre radiostationer at vælge imellem på Last.fm. Du kan også vælge at indtaste et band, kunstner eller lignende du godt kan lide. Så finder Last.fm sange lignende denne person / dette band. Det kan du se på dette billede, hvor jeg har valgt rapperen T.I. og Last.fm derfor er begyndt at spille ”I’m Sprung” med T-Pain med flere.

I'm Sprung T-Pain Trick Daddy Last.fm

Du kan vælge at købe abonnement på Last.fm. Det koster sølle $3 om måneden, 16 kroner, og kan betales via Paypal. Med et abonnement får du en del flere muligheder.

Last.fm er ikke kun en mulighed for at høre gratis musik – det handler lige så meget om at dele musik med ens venner. Med din Last.fm profil, som du kan give adgang til din Winamp, iTunes eller Windows Media Player afspiller hvis du ønsker det, kan du se hvilke kunstnere du hører mest, hvilke sange og meget andet. Du kan blive venner med andre på Last.fm, hvor du kan sammenligne jeres musik og foreslå nye numre.

Last.fm har applikationer til Android og iPhone hvor du kan høre musik, lige meget hvor du er, hvis du er Last.fm subscriber. Det virker fantastisk – bare husk, at du skal have et dataabonnement, så du ikke bliver bonget for dit dataforbrug af dit teleselskab.

Alt i alt er Last.fm en fantastisk tjeneste – især hvis du kan undvære de 16kr om måneden, så du kan blive subscriber. Søger du gratis musik, eller ubegrænset fantastisk radio til 16 kroner om måneden, kan du roligt gå ind på Last.fm!

Last.fm Halfdan Timms afspildsningsliste mest afspillede

Last.fm Halfdan Timms profil

 

, ,

2 Responses to Last.fm – Gratis musik online med Last.fm

  1. Luke april 25, 2011 at 21:27 #

    Jeg mener nu kun det er en relativt kort periode du kan høre musik gratis fra deres client, men ja, det er et fantastisk værktøj.

  2. admin april 26, 2011 at 07:49 #

    Det har du faktisk helt ret i. Jeg har lige tjekket op på det.

    Jeg retter artiklen til, så den rent faktisk passer til fakta. Tak for rettelsen! :-)

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes