DRM – Sådan fjerner du DRM fra dine musikfiler!

DRM er ærligt talt fandens opfindelse. DRM (Digital Rights Management) er en række systemer, som har til formål at beskytte filer online. Hvis en fil – for det meste et stykke musik – er beskyttet med DRM, kan det være svært at afspille den i mere end ét program, i mere end en uge, mere end 30 sekunder eller lignende irritationer. Du kan dog nemt fjerne DRM!

Heldigvis kan du sagtens fjerne DRM fra dine filer, og det bør du gøre. DRM er endnu en ting, der er med til at ødelægge musikindustriens sag. Det kan jeg snakke meget om, og det gør jeg også tit, men i denne post vil jeg hellere vise dig, hvordan du slipper af med din DRM beskyttelse.

Programmer til at fjerne DRM

Der findes mange forskellige programmer, der kan fjerne DRM beskyttelsen. Jeg vil dog tillade mig at anbefale to, jeg har haft gode erfaringer med:

 • TuneBite. Findes i en gratis prøve version, og i en (dyr) købeversion. Siden du er på denne side, går jeg dog ud fra, at du sagtens kan skaffe dig TuneBite selv..
  tunebite for drm

  TuneBite

  soundtaxi video edition

  SoundTaxi

 • SoundTaxi. Programmet virker fantastisk, koster mindre og jeg har ingen problemer haft. Jeg har ikke længere DRM problemer (det har du ikke, hvis du bruger Nxtgn.org), men jeg brugte SoundTaxi, da jeg selv skulle fjerne DRM.

Fælles for de to programmer er dog, at de skal installeres på din computer. Når du har gjort det, er du klar til at fjerne DRM på dine musikfiler.

Sådan fjerner du DRM

Når du først har installeret et af programmer, skal du åbne programmet. Efter at du har åbnet programmet, skal du gøre følgende for at fjerne DRM:

 • Vælge de DRM-inficerede musikfiler
 • Vælge de rigtige indstillinger. Hvor god kvaliteten af musikken skal være er oppe til dig selv. Jeg foretrækker at holde den oppe over 328kb/s. Husk, at Stereo er meget bedre end Mono!
 • Start programmet.

Når programmet starter, åbner det typisk Windows Media Player eller iTunes. Lad programmet gøre det! Soundtaxi / TuneBite vil herefter afspille dine musiknumre. Ved at afspille musiknumrene, og ved hjælp fra computerens indbyggede lydkort, skabes der en ny kopi af musikstykket på din computer som er ganske DRM frit.

Når du er færdig med at konvertere dine filer, som tager lige så lang tid som havde du afspillet dem, har du fjernet DRM. Du står nu med en ordentlig bunke nye musik filer, som ikke er inficerede med det forfærdelige DRM.

At fjerne DRM er super nemt. Du kan dog med fordel downloade din musik fra en ordentlig torrenttracker, hvor musikken fra start af ikke er inficeret med DRM i stedet for. Så slipper du for at fjerne DRM-beskyttelsen fra start af.
Læs more om gode, danske privattrackers i Trackerguiden 2011!

Har du nogle spørgsmål eller problemer i forhold til at fjerne DRM, skal du endeligt smide en kommentar. Så vender jeg tilbage med det samme. En kommentar er under alle omstændigheder værdsat. ;-)

drm tegneserie drm er skidt

DRM forklaret.

 

, ,

10 Responses to DRM – Sådan fjerner du DRM fra dine musikfiler!

 1. Sir Super juni 2, 2011 at 20:57 #

  Jeg har især brugt SoundTaxi i lang tid uden problemer. Det program kan jeg sagtens anbefale. :-)

 2. malte26 juni 4, 2011 at 08:53 #

  En kommentar er altid værdsat, og her kommer den:
  Fin artikel, men hvor mange bruger egentlig, at fjerne DRM fra sine musikfiler, er det ikke hurtigere bare at hente på nxtgen.org?
  Hvad er fordelene? Jeg er meget interreseret :-)

 3. Halfdantimm juni 4, 2011 at 12:34 #

  Sir Super @ Absolut, det er også mit foretrukne program. :-)

  Malte @ Du har fat i den lange ende: Henter man musikken på Nxtgn.org slipper man for alt de pjat her. Men ikke alle ved det her (link dem lige til min side i så fald), og af den grund er der stadigt DRM-inficerede filer at finde rundt omkring. F.eks. hvis du henter fra TDC Play, og gerne vil bruge musikken bagefter, har du brug for et program som SoundBite eller TuneBite :)

 4. Dr L. september 30, 2011 at 14:18 #

  Super nem forklaring til os noops på dette område så stor tak for det….. findes der også et program som kan fjerne TDC teksten foran nummeret ??

 5. Halfdantimm september 30, 2011 at 16:19 #

  You're very welcome! :)

  Snakker vi om selve nummerets titel – filens titel – her?

 6. Dr L. oktober 1, 2011 at 20:53 #

  mener eks. TDCPLAY_Phil_Collins osv, kun TDCPLAY :-)

 7. Dijana marts 27, 2013 at 10:59 #

  Hey!
  Jeg leder efter en invite til Nxtgn.org? :)

  Hilsen Dijana

 8. webpage december 13, 2013 at 05:23 #

  Let me start, I know you follow Canadian companies too. The price range for these skin creams vary significantly, and more than 2 times the actual HGH of the 70, 000 children – were killed and 2.

  This is of particular importance because steroid usage causes very noticeable side
  effects that can accompany many oral or topical remedies. These
  simple steps if followed diligently can be a great way to get rid of acne.
  Other causes for healthcare workers allergic reactions are food allergies, and
  no stains or odor.

 9. hosting en venezuela januar 16, 2014 at 15:06 #

  Hi my friend! I wish to say that this article is awesome, great written
  and include approximately all vital infos. I’d like to peer extra posts like this .

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hvorfor TES: Skyrim har et piratproblem som singleplayerspil - november 2, 2011

  [...] set er jeg meget imod diverse sikringer af spil som andre medier. DRM er skabt af djævlen selv (læs her, hvordan du fjerner DRM). Men lige i dette tilfælde er der faktisk brug for en form for effektiv beskyttelse (derfor kan [...]

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes